Sääntö kehitys

Tänään aktiivisesti discordissa tapahtuneen foorum armahdushakemuksien pohjalta käyty keskustelu sekä kommentit laittoivat minut tekemään sääntö ehdotuksen. Varastamissääntöä tultaisiin muuttamaan oikeaan muotoon niin että "Jos tiedät että joku toinen on tiirikoinut ovet auki et saa käyttää tietoa hyödyksi ryöstön aikana."

Myöskin grief-säännön kohdalla selvennys kuka on velvoitettu takavarikoimaan talon irtaimistoa, sekä avaamaan kattoa, lattiaa tai seinää eli rakenteiden purkua kotietsinnän ajaksi. Mikä sitten on sääntöjen puitteissa ja mikä ei.

𝕽𝖔𝖑𝖑𝖎 𝕽𝖚𝖋𝖋

Toivoisin, että kaikki sääntökohdat pyrittäisiin muokkaamaan yksiselitteisiksi niin, että pelaajille ei jäisi arvuuttelun varaa. Esim epämääräiset kohdat tyyliin: ”grief-poikkeuksiin tulee olla painava syy” muutettaisiin. Myöskin on hyvä tarkentaa, ketkä saavat tehdä grief-poikkeuksen, milloin pelaaja on roolipelillisesti oikeassa asemassa jne. Pelaajien ja ylläpidon käsitys sääntöjen tulkinnoista poikkeaa usein rajustikin. Jos sääntöjä voi tulkita monella eri tavalla, tilanne ei ole kauhean hyvä.