Verot ja lupahakemukset

Tervehdys ja hyvää uutta vuotta!
Uuden vuoden kunniaksi veroprosentti arkkukaupoissa nousee 1.1.2021 alkaen entisestä 5% -> 10%, jotta saamme maksettua valtion työntekijöille enemmän palkkaa! Kauppa-arkkujen veroprosentti olisi hyvä vaihtaa samana päivänä, hyvällä syyllä voi vaihtaa myöhemminkin.

Luvat

  • Kaivosluvat
    Kaivoksen perustaminen on Itämaan tasavallassa luvanvaraista. Luvan saa hankittua presidentiltä tai nimismieheltä. Luvan hakemiseen liittyy 300p käsittelymaksu. Lupa täytyy uusia kahden kuukauden välein. Luvan uusimismaksu on 100p.

  • Panimoluvat
    Panimotoiminta on Itämaassa luvanvaraista ja sallittua ainoastaan hyväksytyissä panimokiinteistöissä. Alkoholin vähittäismyynti edellyttää anniskeluluvan. Panimolupia ja anniskeluoikeuksia myöntävät Itämaan nimismies. Panimolupaa hankkiessa täytyy maksaa 50p, tämän lisäksi jokaisesta tynnyristä täytyy maksaa 15p / tynnyri - mikäli tynnyriluvat erääntyvät, eikä niitä ole maksettu 24 tunnin sisällä erääntymisestä, panimolupa evääntyy myös jolloin se on maksettava uudestaan.

2020-12-31_21.40.42.png

Kauppa-arkkujen verotuksesta asiaa

Nyt kun uusi presidentti on astunut valtaan ja vanha siirtynyt uusiin tehtäviin, on veroarkkujen saajaksi vaihdettava Okatus viimeistään 13.2.2021 mennessä.