1.16.4 Versiopäivityksen lisäysehdotukset

18

Tervehdys,

1.16 päivitys toi tullessaan lukuisia eri blokkeja sekä itemeitä, jotka mahdollistavat entistä enemmän asioita lisättäväksi. Tässä kooste muutamasta ideasta

Lyhtykuutio
1.16 Nether-päivitys synnytti Netheriin uusia blokkeja, joista yksi on sienivalo, eli shroomlight. Tämä palikka antaa valoa hehkukiven, kurpitsalyhdyn tai redstone-lampun lailla, mutta tällä hetkellä se ei ole Valtakaudessa saatavilla. Mikäli tekstuuria muokkaisi, toimisi kyseinen palikka mielestäni kauniimpana vaihtoehtona hehkukivelle tai yksittäisenä blokkina redstone-lamppujen tilalla.

Rakennuskoriste
Eräs toinen blokki nimeltä magneettikivi, eli lodestone englanniksi, on varsin koristeellinen palikka jo itsessään. Sen tekstuuri muistuttaa läheisesti sileän kiven, eli smooth stonen tekstuuria, joten mielestäni tälle palikalle voisi lisätä reseptin, joka toimisi juurikin sileällä kivellä. Huomioitavaa on myös palikan magneettiominaisuus, ja tämä olisi varmaan hyvä disabloida mikäli palikka otetaan käyttöön.

Yrttejä ja kasveja
Moni varmasti muistaa vielä Adriandan yrttilisäys ehdotuksen. Nether päivitys toi mukanaan uusia "kasveja" jotka voidaan laittaa ruohokuution päälle, vaikka kyseessä onkin netherin kasvi. Näitä kasveja on kummasieni, karmiinisieni, nether-verso sekä karmiinijuuret. Linkki Adriandan ehdotukseen: https://forum.valtakausi.fi/topic/184/ideoita-serverin-kehittämiseksi-3/9

More door!
1.16 Päivityksen mukana tulleet uudet "puu"lajit mahdollistivat myös uudet ovet. Punertavan, karmiinioven, tekstuuri on itsessään jo varsin hieno, mutta värimaailmaa muuttamalla esimerkiksi tumman tammen tai kuusen väriseksi olisi se huomattavasti hienompi, ja mahdollistaisi paremmat mökin ja vajan ovet. Kummaovet puolestaan omaavat hienon tekstuurin vain, mikäli niitä käytetään kaksoisovina, eli on 2 ovea vierekkäin. Tämän oven voisi muuttaa vaikka kirjahyllysalaoveksi, sillä sellaista ei vielä ole.

Punaiset mökit
Aiemmin mainitut uudet puulajit toivat myös tietenkin omat lankkunsa. Karmiinilankut olivat itselleni suuri pettymys, sillä ne olivat aivan liian violetit. Mikäli niiden väriä muutettaisiin tummemman punaiseksi (kts. punainen nether tiili vertaukseksi) Esimerkiksi yksinkertaisesti punaisen väriaineen ja tammilankut yhdistämällä voisi saada punaisia lankkuja tai punaiseksi värjättyjä lankkuja, jotka sitten olisivat ihan tavallisia lankkuja, mutta vain punaisia.

Kivipilarit
Tosiaan, kiillotettu basaltti on hieno blokki jo itsessään toimittamaan mm. pilarin roolia, mutta mikäli sen tekstuuria ja reseptiä muutettaisiin. Tekstuuri voisi olla hyvinkin samanlainen nykyisen marmoripilarin kanssa, toki harmaalla värillä varustettuna. Resepti voisi olla varmaan järkevin tehdä luonnonkivestä. Perinteisen basaltin voi puolestaan säilyttää sellaisenaan.

Kävelykeppi
Uusimmat työkalut, jotka valmistetaan netheriitistä tarjoavat reilusti uusia mahdollisuuksia ja käyttökohteita. Netheriittikuokasta voisi tehdä esimerkiksi kävelykepin, joka näyttäisi henkilön aseman porvarina tai aateliston jäsenenä.

Punainen tiili
Punainen nethertiili on väritykseltään ja ääneltään kaunis. Toivoisin sen käyttöönottoa Valtakauteen, sillä se mahdollistaa hyvinkin kauniita viktoriaanisia rakennelmia.

Levypanssari
Kuten Ville24 jo aikaisemmin nostatti erästä memoryzonen tekemää panssariehdotusta, niin muistutetaan nyt taas. Netheriittipanssareista voisi tosiaan tehdä kestävempiä ja parempaa suojaa antavia levypanssareita. Levypanssarit olisivat huomattavasti kalliimpia verrattuna perinteisiin rautapanssareihin, mutta ne kestäisivät pidempään ja suojaisivat kantajaansa kunnolla. Näistä panssareista voisi kenties jopa tehdä niin suojaavia, että vain järeimmät aseet, pitkämiekka ja sotakirves ja ehkäpä järjenmukaisesti nuija, tekisivät merkittävää vahinkoa niihin.

Marmoritiili ja.. kvartsitiili?
Niin, nyt nether päivityksen myötä Valtakaudessa on kaksi valkoista tiiltä. Kaiverrettu marmori muistuttaa kivitiilen tekstuuria, mutta marmorin väreissä ja uusi kvartsitiili on valkoinen tiilikuutio, jolla on kuitenkin oma tekstuurinsa. Vanhan kaiverretun kvartsipalikan voisi palauttaa, ja värjätä marmorin väriin sopivaksi, ja uuden kvartsitiilipalikan voisi myös värjätä sopivaksi.

Eläimiä
1.16 päivitys toi mukanaan Hoglin ja Zoglin mobit. Hoglin on ns. normaali versio, ja zoglin on zombiversio uudesta villisikaa muistuttavasta mobista. Näillä kahdella on samanlainen käyttäytyminen, mutta en usko, että kumpaakaan käytetään, joten miksei ottaa toista käyttöön villisikana? Villisika voisi vaellella metsiä, syöden sieniä ja hyökäten metsästäjiä kohti äkäisesti. Huomattava on, että Hoglin versio muuttuu Zogliniksi overworldissa.

Muutamaa vanhempaakin mobia voisi muuttaa ja lisätä Valtakauden luontoa kukoistamaan. Pohjolan lumisille ja kylmille tasangoille voisi lisätä biisoneita. Biisonin pohjana voisi toimia raunioittaja, eli ravager, joka spawnaa ryöväripartioiden hyökkäyksien mukana, eli ei pitäisi löytyä Valtakaudesta vahingossakaan.

Sitten vielä olisi peura mukava lisä, jota voisi löytyä aikalailla kaikkialta, paitsi autiosaarilta ja viidakkosaarilta. Muulin voisi tehdä kesyttämättömäksi, ja muokata siitä peuran. Muuleja on, mutta ne ovat harvinaisia ja ne voi korvata aasilla, mikäli joku nyt tarvitsee kuljetusratsua.

Musiikkia
Musiikkilevyjä olisi hyvä yleistää, ja niihin voisi laittaa vaikkapa vanhaa klassista musiikkia, esim. Bachia tai Mozartia.

Hopea
Tämä ehdotus voi olla hieman siinä ja siinä, mutta hopea voisi olla mielenkiintoinen lisä palvelimelle. Hopeasta voisi tehdä esim. koristeita, ja kenties jopa hopeakruunuja? Hopea voisi olla harvinaista ja sitä saisi vähän. Hopeamalmina voi käyttää vaikkapa uutta netheristä löydettävää kultamalmia.

Tumma prismariini
Olisiko se jo korkea aika ottaa tämäkin palikka käyttöön Valtakauteen? Mielestäni olisi. Palikka on yksinään hieman epäkäytännöllinen, mutta kattomateriaalina se toimii erittäin hyvin tietyissä rakennuksissa.

Lannoite
Komposti on turha. Olisi hyvä, jos kompostilla olisi jokin käyttötarkoitus. Siitä voisi saada jotakin lannoitetta. Lannoite ei kuitenkaan tulisi toimimaan samalla tavalla, kuin luujauho, vaan pikemminkin pientä nopeutusta antavana esineenä, jota voi käyttää vain kerran / kasvi.

Mereneläviä
Valtakauden meriin lisättiin hiljattain meriruoho ja levä, mutta meret ovat edelleen hyvin tyhjiä. Missä Holmen rantojen lähellä leikkivät delfiinit? Miksei vaikka elder guardian mobia muutettaisi kammottavaksi merihirviöksi, tai vaikka jättiläiskalmariksi, mikäli mahdollista? Pienempi ja tavanomaisempi guardian voisi olla myös jokin pienempi, kenties syvänmeren kala. Myöskin koralliriuttoja olisi mukava nähdä.

Tässäkin on hyviä ehdotuksia ja varmasti jäänyt unholaan aikaisemmin

𝕽𝖔𝖑𝖑𝖎 𝕽𝖚𝖋𝖋