Hunajalle muutama käyttötarkoitus

Hunajaa on käytetty aikoinaan moniin tarkoituksiin, mm. hunajaviiniin, haavojen parantamiseen, ruuan valmistuksessa, jne. Tässäpä nyt muutama idea, joihin sitä voisi hyödyntää Valtakaudessa.

Hunajaviini
Hunajaviiniä (honey mead) on valmistettu ja juotu paljon muinaisina aikoina, varsinkin Viikinkien keskuudessa. Hunajaviinin valmistamiseen tarvitaan hunajaa, vettä ja hiivaa. Vahvuus on yleensä 3,5-18% välillä.

Hunajatee
Hunajaa ja kiehuvaa vettä. Auttaisi joidenkin tautien oireisiin. Jos rommia olisi, niin saisi hyvää rommitotia. 🙂

Kääreet
Antibakteerisuutensa takia hunaja on myös tehokas ja luonnonmukainen tapa hoitaa vammoja ja sairauksia. Kääreet oli entisajan lääketieteessä yleinen sairaanhoidollisena apuneuvona käytetty kangas, joka asetettiin ihmisen iholle kuivana tai veteen tai lääkeliuokseen (tai hunajaan) kastettuna. Sillä pyrittiin muuttamaan ihon lämpötilaa, vähentämään tulehdusoireita, poistamaan kutinaa ja liuottamaan kuollutta ihosolukkoa. Tavallisinta kääreiden käyttö oli ihotautien hoidossa. Näillä voisi hoitaa haavoja ja sairauksia. Vedellä tai hunajalla kastettuna. Kenties merilevää voisi hyödyntää tässä "kankaana". Kangasta voisi valmistaa villasta.

@karhunen
Kannatan erityisesti hunajateen tai vain teen lisäämistä jota voisi maustaa hunajalla. Teen kasvattaminen tupakan tai vehnän tyyliin ei taida olla mahdollista mutta ehkä teetä voisi saada mobeilta?