Ruokaideoita

Tässäpä joitain ideoita ruokiin ja niiden valmistukseen.

Paistinpannu

Paistinpannu (2 rautaa ja keppi) asetetaan uunin päälle ja pannulle heitetään ruoka, joka halutaan paistaa. Paistamiseen menisi tietty aika ja kun ajan ylittää, ruoka muuttuisi palaneeksi ruoaksi/hiileksi.
Pannulla voisi paistaa kananmunia, erilaisia pihvejä ja kalaa. Vaihtoehtoisesti uunin voisi muuttaa paistinpannuksi ja siirtää kaikki malmien sulatus masuuniin.

Kattilaruoat

Padassa voisi valmistaa alkoholin lisäksi myös erilaisia keittoja. Kasviskeitto (porkkana, peruna), kalakeitto (kala, porkkana, peruna), lihakeitto (liha, porkkana, peruna), sienikeitto. Ja myös puuroa vehnänjyvistä.
Ja tietenkin se kaakao, jonka valmistamista on ehdotettu jo aiemmin.

Leipominen

Kaulin keksi- ja pullataikinan valmistamiseen. (kepit sivuille ja vaikka kuorittu halko keskelle)
Pullataikinaan tarvisi hiivaa, sokeria, vettä/maitoa ja jauhoja. Keksitaikinaan vettä/maitoa, jauhoja, sokeria ja kaakaopapuja.

Piirakat

Kurpitsapiiras varmaan on jo, mutta olisi kiva pystyä tekemään piirakoita myös omenoista, marjoista ja kalasta.

Leivinuuni

Leivinuunin rakentaminen (kivi, tiili, jne) piirakoiden, keksien ja pullien paistamiseen voisi olla kiva lisä myös. Leivinuunissa voisi valmistaa pataruokiakin, esim. karjalanpaistia, pitoruokia ja vaikka kokonaisia paisteja, esim joulukinkkua.
Pitoruoista puheenollen, olisi hauska laittaa esim. kokonainen sika tai kana tarjolle pöydälle, josta puukolla saisi leikattua siivun.

Savustaminen

Savukalaa ja -lihaa voisi valmistaa savustimella. Siihen saa varmaan jotenkin liitettyä nuotiosta nousevan savun.