Tiirikointi

Olen lähipäivinä huommannut laajaa tiirikointia joka häiritsee useiden pelaajien toimintaa serverillä. Kysyin asiasta ylläpidolta ja heidän vastaus oli että muutoksia tiirikointiin on tulossa, mutta nekin ehkä vasta valtakausi neloseen. Ajatellaan tilanne olet huomannut että sinulta on kadonnut lukko, no laitat kyseiseen kohtaan uuden lukon ja huomaatkin heti seuraavana päivänä lukko on kadonnut. Teet tämän toiston muutaman päivän jonka jälkeen kyllästyt. Lukoista ei jää yhtään mitään vihjausta tiirikoijasta ja tiirikointi tapahtuu myöhään illalla kun suurin osa on jo nukkumassa tai pelaajia ei ole muutenkaan serverillä. Ehdotan siis että tiirikoiminen poistetaan serveriltä sen väärinkäytön takia. Tai (muokataan niin että pelaajasta jää jälki kun on tiirikoinnut. Sekä vaikeutetaan tiirikointia.)

𝕽𝖔𝖑𝖑𝖎 𝕽𝖚𝖋𝖋

Kannatan ehdotusta. 99% tiirikointitapauksista sattuu öisin/myöhään illalla kun muita pelaajia ei ole paikalla jonka vuoksi tiirikoinnin kohteeksi joutuneella ei ole mitään mahdollisuutta puolustautua. Vähänkin kokenut tiirikoija saa hetkessä tiirikoitua isonkin läjän lukkoja jonka vuoksi niistä ei ole kovinkaan suurta apua. Tiedän useita pelaajia itseni mukaanlukien jotka ovat siirtäneet tavaransa esimerkiksi piiloarkkuihin kauas metsään piiloon tiirikoinnin uhan vuoksi. Tämä ei ole kovinkaan roolipelimäistä, mutta välttämätöntä mikäli aikoo pitää omaisuutensa turvassa. Toinen vaihtoehto on 24/7 palvelimella paikalla oleminen.

Mikään ei taida estää pelaajia laittamasta tappavia ansoja tai piilottamasta tavaroitaan paremmin esimerkiksi piiloarkuilla varkaiden varalta. Olisi naurettavaa, jos tiirikointi otettaisiin kokonaan pois käytöstä, sillä silloinhan kaikki arkut olisivat 100% turvallisia, kunhan vain ei kanniskele niihin kokoajan avaimia mukanaan.

@katvekorpi
Tiirikointi ominaisuutena innostaa pelaajia suojaamaan omaisuutensa epäroolipelimäisesti ja varkaan näkökulmasta liian vaikealla tavalla. Tiirikointi taas innostaa epäroolipelimäisiin "yörosvoiluihin". Varastelu on naurettavan helppoa kun voi yöaikaan yksinään serverillä vähän hiippailla. Joka paikkaan ei voi niitä tappavia ansoja valitettavasti laittaa ja onhan siinä hommaakin jos tahtoisi vaikka Itämaan jokaiseen asuntoon semmoisen asentaa...

En ehkä kannata tiirikoinnin poistamista kokonaan mutta on se hyvä ottaa siksi ajaksi pois kunnes kyseinen ominaisuus saadaan muokattua toimivaksi, sillä se on nyt kaikkea muuta kuin toimiva tai palvelimen pelaajien yleisen edun mukainen.

Entä sillain niinku Aurinkomaassa (muistaakseni). Saa rötöstellä vaan, kun uhri on palvelimella paikalla. Estäis yörötöstelyt ja ei enään tarvis piilotella omaisuuttaan epäroolipelimäisesti.

-1

@rolli2005 Ainakin lukon voisi saada takaisin...

@Okatus myös tiirikoinnin poistamisesta väliaikaisesti tulee varmasti ongelmia, jos sen korjaamista saadaan odotella Valtakausi 4:n saakka. Siinä välissä kerkeää ihan varmasti tapahtua paljon tilanteita missä tarvittaisiin keinoa avata jotain.
Kannatan mielummin sitä ideaa, että uhrin pitää olla paikalla palvelimella. Kaikki voittavat kun yölliset ryöstöt ovat kiellettyjä, mutta tiirikointi toimii yhä.

11

Tiirikoinnin toimintatapaa hieman muuteltu näiden ehdotusten pohjalta.